- Serves: 1 person
- Prep Time: 15 min
- Cooking: 20 min
- Calories: 200 kcal
Print
Brambory jsou tradiční surovinou české kuchyně, známé svou sytou chutí a všestranným využitím. Vařené brambory představují jednoduchou, ale chutnou přílohu, která se hodí k masitým i bezmasým pokrmům. Díky své jemné konzistenci a neutrální chuti výborně doplňují výraznější omáčky i dušenou zeleninu. Jsou zdrojem energie i důležitých minerálů.
Suroviny
Postup
- Syrové brambory oškrábeme škrabkou na brambory
- Oškrábané brambory omyjeme a vložíme do hrnce
- v rychlovarné konvici přivedeme vodu k varu
- Do hrnce s bramborami přidáme lžičku soli zalijeme vroucí vodou
- Počkáme, až se voda začne opět vařit a stlumíme hořák na minimální intenzitu
- Vaříme 20 minut, poté slijeme a můžeme brambory podávat