Vařené brambory

(4 reviews)
  • Serves: 1 person
  • Prep Time: 15 min
  • Cooking: 20 min
  • Calories: 200 kcal
Print

Brambory jsou tradiční surovinou české kuchyně, známé svou sytou chutí a všestranným využitím. Vařené brambory představují jednoduchou, ale chutnou přílohu, která se hodí k masitým i bezmasým pokrmům. Díky své jemné konzistenci a neutrální chuti výborně doplňují výraznější omáčky i dušenou zeleninu. Jsou zdrojem energie i důležitých minerálů.

Suroviny

Postup

  1. Syrové brambory oškrábeme škrabkou na brambory
  2. Oškrábané brambory omyjeme a vložíme do hrnce
  3. v rychlovarné konvici přivedeme vodu k varu
  4. Do hrnce s bramborami přidáme lžičku soli zalijeme vroucí vodou
  5. Počkáme, až se voda začne opět vařit a stlumíme hořák na minimální intenzitu
  6. Vaříme 20 minut, poté slijeme a můžeme brambory podávat

Sledujte nás