- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Velmi jednoduchý a přitom neodolatelně lahodný, lehký a voňavý dezert. Název v překladu znamená "potěš mě" a co slibuje, to také dodrží. Je často posypán kakaovým práškem, který vytváří kontrast s krémovou sladkou náplní.
Suroviny
Postup
- Uvaříme kávu podle návodu
- Do kávy nalijeme rum
- Připravíme si nádobu, kam budeme tiramisu vrstvit. (My používáme dvě keramické nádoby 15x25cm)
- Dno nádoby vyložíme cukrářskými piškoty, každý piškot přelijeme dvěma lžičkami kávy.
- Na krém smícháme mascarpone, oba cukry a žloutky. Vše je nejlepší vyšlehat ručním mixérem do tužší hmoty.
- Na namočené piškoty dáme část krému, tak aby žádný piškot nebyl vidět.
- Poté pokračujeme s vrstvením a znovu poléváme piškoty kávou dokud nenaplníme naši nádobu.
- Hotové tiramisu necháme odležet přes noc v lednici, přikryté potravinářskou fólií, aby neokoralo.
- Před servírováním posypeme kakaem a můžeme podávat.
- Dobrou chuť