Tiramisu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Velmi jednoduchý a přitom neodolatelně lahodný, lehký a voňavý dezert. Název v překladu znamená "potěš mě" a co slibuje, to také dodrží. Je často posypán kakaovým práškem, který vytváří kontrast s krémovou sladkou náplní.

Suroviny

Postup

  1. Uvaříme kávu podle návodu
  2. Do kávy nalijeme rum
  3. Připravíme si nádobu, kam budeme tiramisu vrstvit. (My používáme dvě keramické nádoby 15x25cm)
  4. Dno nádoby vyložíme cukrářskými piškoty, každý piškot přelijeme dvěma lžičkami kávy.
  5. Na krém smícháme mascarpone, oba cukry a žloutky. Vše je nejlepší vyšlehat ručním mixérem do tužší hmoty.
  6. Na namočené piškoty dáme část krému, tak aby žádný piškot nebyl vidět.
  7. Poté pokračujeme s vrstvením a znovu poléváme piškoty kávou dokud nenaplníme naši nádobu.
  8. Hotové tiramisu necháme odležet přes noc v lednici, přikryté potravinářskou fólií, aby neokoralo.
  9. Před servírováním posypeme kakaem a můžeme podávat.
  10. Dobrou chuť

Sledujte nás