Jarní závitky

(4 reviews)
  • Serves: 40 ks
  • Prep Time: 60 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jarní závitky jsou lehkou svěží pochoutkou, skládající se z tenkých plátků rýžového papíru plněných směsí zeleniny, nudlí a masa. S křupavým zážitkem při každém soustu a doprovodem pikantní omáčky.

Suroviny

Postup

  1. Veškerou zeleninu je nejdříve nakrájíme na zhruba půlcentimentrové kousky.
  2. Ve větším hrnci je nejdříve osmahneme cibuli, po cca 2 minutách přidáme postuplně mrkev a zelí. Celou směs promícháme a necháme ještě přiblížně 3 minuty v hrnci.
  3. Poté přidáme sójovou omáčku, sůl, pepř a dvě sklenice vody. Hnec přiklopíme a necháme cca 20 minut podusit.
  4. Ve vedlejší pánvi si na oleji připravíme mleté maso, tak aby nebylo vůbec syrové a kořeníme ho kari kořením a solí.
  5. Jakmile je zelenina měkká na skus a většina vody se nám vypařila, smícháme ji s mletým masem.
  6. Podle návodu na obalu si připravíme nudle a přidáme je k vzniklé směsi.
  7. Už máme hotovou směs, kterou budeme plnit samotný rýžový papír. Ten musíme nejdříve namočit do teplé vody a nechat ho zde cca 30 vteřin do změknutí
  8. Na kuchyňskou linku si připravíme čistou utěrku, na kterou vždy položíme změklý rýžový papír, dáme na něj vrchovatou lžíci naší směsi a zabalíme.
  9. Samotné závitky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme každý vždy olejem a pečeme v troubě na 200 stupňů, horkovzduch, nebo 220 stupňů na horní dolní ohřev.
  10. Hotové závitky můžeme podávat se sweet-chilli omáčkou.
  11. Dobrou chuť.

Sledujte nás