- Serves: 5 people
- Prep Time: 1 hours
- Cooking: 1 hours
Print
Butter Chicken, nebo také "Murgh Makhani", je oblíbený pokrm indické kuchyně, který přináší bohatou a lahodnou kombinaci křehkého kuřecího masa v krémové, aromatické omáčce.
Suroviny
Postup
- Nejdříve musíme udělat marinádu na maso. Na marinádu budeme potřebovat kuřecí stehna, bílý jogurt, a poté koření kurkuma, mletý kmín, koriandr, sůl, pepř. Přidáme i citronovou šťávu. Vše pořádně promícháme a dáme alespoň na hodinu do lednice, ideálně přes noc.
- Poté si k masu připravíme omáčku. Nejprve si rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájené papriky, rajčata, a česnek, zázvor, sůl, pepř, koriandr, kurkumu a chilli, orestujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté vše rozmixujeme. Na závěr přidáme smetanu a promícháme.
- Poté si připravíme maso. Do pánve od zeleniny dáme marinované maso a vaříme, dokud není propečené (cca 30min). Poté přilijeme omáčku ze zeleniny a necháme ještě pár minut vařit. A vše je hotovo!
- Můžete podávat s rýží nebo plackami naan. Recept na naan najdete na https://www.madebykristina.cz/recepty/indicke-placky-naan/
- Dobrou chuť.