- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buřtguláš je tradiční český pokrm, který spojuje plnou chuť klobásy s hustou a kořeněnou paprikovou omáčkou. Tato vydatná pochoutka je připravována s nakrájenými kousky klobásy, cibulí, česnekem a paprikou.
Suroviny
Postup
- Klobásu nakrájíme na menší kousky.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, dokud nebude skleněná.
- Přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme, dokud klobása nezačne mírně hnědnout.
- Přidáme prolisovaný česnek a směs krátce orestujeme.
- Odstavíme pánvičku z ohně a přidáme mletou papriku, smícháme.
- Nalijeme vodu nebo vývar a přivedeme k varu.
- Přidáme rajčatový protlak nebo kečup a dobře promícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a případně worcesterskou omáčkou a chilli.
- Necháme na mírném ohni dusit cca 15-20 minut, aby se vše spojilo dohromady a klobása byla měkká.
- Podáváme s pečivem nebo s hranolkami.