Brownies

  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 1,5 hours
Print

Hustý čokoládový dezert s vláčnou texturou a bohatou chutí pochází z Ameriky, ale je populární po celém světě. Recept je jednoduchý na přípravu a zlatohnědé čtverečky ozdobí váš stůl.

Suroviny

Postup

  1. Nejprve si připravíme vodní lázeň, nad hrnec s vařící vodou postavíme skleněnou mísu, do které dáme máslo s čokoládou a necháme rozpustit
  2. Poté smícháme sypké suroviny zvlášť a tekuté zvlášť (vejce a cukr stačí vyšlehat vidličkou)
  3. Následně k sypkým surovinám přilejeme vyšlehané vejce s cukrem a nakonec přidáme i rozpuštěnou čokoládu s máslem (pokojové teploty), vše důkladně promícháme
  4. Hotové těsto nalijeme do dortové formy (nebo do formy na muffiny)
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 20 minut (správně upečené brownies poznáme tak, že po píchnutí špejlí na ní zůstane jen několik drobečků)

Sledujte nás